Trek e bikeHet merk Trek heeft zich inmiddels wel bewezen terwijl het nu ook de markt van e bikes verovert met een zelfontwikkelde Trek e bike. Een collectie e bikes met elk hun eigen rijeigenschappen om perfect aan te sluiten op uw wensen en behoeften. In dit artikel bekijken we de eigenschappen van de Trek e bike modellen: de technologie die hieraan ten grondslag ligt, het rijgedrag van deze e bike en natuurlijk het gewicht, dat bij veel e bikes een groot nadeel blijft. Uiteindelijk bepaalt u zelf welk model Trek e bike het beste past bij uw situatie!

De meest geavanceerde e bike op de markt

Trek heeft in de afgelopen jaren duidelijk geïnvesteerd in de techniek de door het merk ontwikkelende modellen van de Trek e bike. Dit komt tot uiting in het speciale motormanagementsysteem, dat bestaat uit een BionX systeem en het elektrische RIDE+. Deze technologie stabiliseert de Trek e bike en zorgt er bovendien voor dat de geboden trapondersteuning voortdurend wordt aangepast aan het vermogen dat de rijder levert. Dit haal vervelende snelheidswisselingen, die bij andere merken nog steeds aanwezig zijn bijna volledig weg uit alle modellen.

Natuurlijk rijgedrag

Normaal gesproken wordt natuurlijk rijgedrag veroorzaakt door een achteraandrijving. Dit is bij de Trek e bike ook het geval, maar daarnaast is ook de stabiliteit van een voorwielaandrijving aan de fiets toegevoegd door de fiets volledig uit te balanceren. Naast een Trek e bike met achteraandrijving heeft Trek ook modellen met een relatief nieuwe middenmotor, die zorgt voor extra stabiliteit en bovenal een erg lange actieradius vanwege de aandrijving in de trapas van de Trek e bike. Voor welk model u ook gaat, elke Trek e bike is geoptimaliseerd om een zo natuurlijk mogelijk rijgedrag te hebben met extra ondersteuning.

Lichtgewicht Trek e bike

Bij de ontwikkeling van elke Trek e bike is het gewicht tot een minimum gereduceerd, zonder dat dit gevolgen had voor de rijeigenschappen van de Trek e bike. Dit wordt veroorzaakt doordat in het frame van de fiets is gekozen voor het gebruik van Alpha Aluminium, een van de lichtste aluminiumsoorten die haar stevigheid en bovenal comfort altijd behoudt. Door het lage gewicht heeft de Trek e bike een langere actieradius en is fietsen met een lege accu een stuk makkelijker dan bij andere e bikes.

Kiest u een stadsfiets of een mountainbike?

Nu u alle verschillende eigenschappen van de Trek e bike hebt leren kennen wordt het tijd om te kiezen voor een specifiek model, maar niet voordat u de keuze hebt gemaakt voor een Trek e bike met het model stadsfiets of een Trek e bike met het model mountainbike. Gaat u de Trek e bike gebruiken voor woon-werkverkeer en sportieve fietstochten, dan kunt u het beste kiezen voor een mountainbike. U kunt het beste kiezen voor een stadsfiets wanneer u vooral fietstochten wilt maken met een hoog comfort, waarbij u tevens rechtop kunt zitten. Bepaal zelf welke van beide modellen Trek e bikes u het meest aanspreekt en bestel uw perfecte e bike meteen na een duik in het grote assortiment!

direct bestellen