Snelste elektrische fietsHeb je altijd al 45 kilometer per uur willen fietsen? Dit is tegenwoordig mogelijk maar dan heb je net iets meer nodig dan enkel spierkracht. Tegenwoordig kunnen de snelste elektrische fietsen zo een 45 kilometer per uur gaan.

Alternatief voor de auto

Fietsen zijn in Nederland altijd al het alternatief geweest voor de auto. In Nederland zijn we dan ook gek op onze fietsen en gaan we er haast overal mee naartoe. Het is goedkoper dan openbaar vervoer en de auto. Het milieu wordt er ook nog eens mee bespaart. Voor mensen die grote afstanden moeten reizen was het alleen niet mogelijk om met fiets naar hun werk te gaan. Dankzij de snelle elektrische fiets is dit wel mogelijk. De meeste mensen zijn met de snelste elektrische fiets zelfs sneller op hun werk, dan ze met de auto zouden zijn.

Ze kunnen namelijk makkelijk door de stad fietsen en ze komen ook nooit in de files te staan. Bovendien is het in de grote steden zoals Den Haag, niet eens meer mogelijk om de stad in te gaan met de auto. Met een fiets ben je dan zeker sneller waar je wil zijn.

Sneller dan ooit

De snelste elektrische fiets met zijn 45 kilometer per uur is een record en sneller mag het zelfs niet met een fiets. Je zou dan rijbewijzen moeten gaan uitdelen als het nog sneller gaat. De fietser levert zelf ook nog enige inspanning en dit kan minimaal zijn. Doordat de fietser nog wel zelf fietst, valt de snelste elektrische fiets nog onder fietsen en is dus geen bromfiets. De snelste elektrische fiets van Bosch heeft al een bereik van 40 kilometer op 1 batterij. Je kunt er ook nog een extra batterij laten installeren, waardoor je nog verder kunt fietsen.

Behalve de hoge snelheid van de snelste elektrische fiets bespaar je ook nog eens flink geld. Je bent namelijk geen geld kwijt aan benzine of diesel. Bij een bromfiets of auto heb je dat namelijk wel nodig, tenzij voor een elektrische auto gaat. De batterij dat de motor van de snelste elektrische fiets aandrijf laad je simpel op. Dit kun je gewoon thuis doen met het stopcontact dat je thuis hebt. Je bent uiteindelijk zo een 20 cent per kilometer kwijt. Je verdient zo dan ook zeker de kosten terug doordat je veel geld bespaart.

Reken maar eens uit hoeveel je per week kwijt bent aan de auto of openbaar vervoer. Kijk dan naar het aantal kilometers dat je maakt en je zult al snel zien dat je bakken met geld zult besparen.

Waar zit de motor precies?

Bij elektrische fietsen zijn er 3 soorten motoren. De eerste is de voorwielmotor, wat op het voorwiel van de fiets zit en het voorwiel aandrijft. De tweede is de achterwielmotor, wat op het achterwiel zit en het achterwiel aandrijft. De derde is de middenmotor dat de pedalen aandrijft en dus niet de willen zelf.

Voor de meeste elektrische fietsen zullen alle 3 soorten motoren werken, maar niet voor de snelste elektrische fiets. De voorwielmotor en achterwielmotor zullen niet werken. Als er te veel snelheid op 1 wiel wordt gezet zal dit niet goed aflopen. Je gaat namelijk wel 45 kilometer per uur en dit kan niet enkel op 1 wiel. Het zou ook voor een slechte balans zorgen, omdat 1 wiel dan te zwaar word.

De oplossing hiervoor is dan ook de middenmotor. De middenmotor zorgt voor de perfecte balans en het drijft niet de willen aan. Een middenmotor drijft de pedalen aan wat uiteindelijk voor een veel beter controle zorgt.

Mag het eigenlijk wel?

Dat de snelste elektrische fiets zo een 45 kilometer per uur kan is wel mooi, maar mag het eigenlijk wel? Volgens de wet mag de elektrische fiets niet sneller dan 25 kilometer per uur, anders is het geen fiets meer. De producenten van snelste elektrische fietsen hebben hier wel een oplossing voor gevonden. Bij de test gaat de snelste elektrische fiets namelijk ook maar 25 kilometer per uur en mag het gewoon als een fiets verkocht worden.

Maar wacht eens even het ging toch 45 kilometer per uur? Het klopt wel dat die 45 kilometer per uur gaat, maar dit gebeurt pas wanneer er getrapt word. De extra spierkracht zorgt er dus voor dat de snelste elektrische fiets zo snel kan gaan. Bij de testen word de spierkracht niet meegeteld en is er zo dus een maas in de wet gevonden. Wat er voor zorgt dat we met een elektrische fiets over de weg kunnen schuren.

direct bestellen