Snelle e bike kopenVind je een gewone e-bike niet snel genoeg? Je kunt als alternatief kijken naar een snelle e-bike, ook wel een speed pedelec genoemd. Deze gaan wel 45 kilometer per uur, want de trapondersteuning van de speed pedelec stopt bij 45 kilometer per uur. Deze speed pedelecs worden overigens niet gezien als een fiets, maar als een snorfiets. Aan de buitenkant zou je zeggen dat het een fiets is, maar door de hoge snelheden die je hier mee kunt halen, heeft deze veel gelijkenissen met een bromfiets. Volgende Nederlandse wet is het een snorfiets. De prijzen van deze supersnelle fietsen variëren van circa 2000 tot 6000 euro.

Online een snelle e bike kopen

Een snelle e-bike is natuurlijk een leuk nieuw stukje techniek. Een nieuwe e-bike kun je het beste online kopen. Online kun je eenvoudig zoeken naar diverse verschillende soorten, zodat je altijd de laagste prijs betaalt. In een willekeurige (fietsen)zaak weet je niet zeker of je wel de laagste prijs betaalt. Het voordeel van online zoeken naar een e-bike is dat je daarnaast hier veel meer keus hebt dan wanneer je naar een winkel gaat. Bij veel fietsenzaken, die naast gewone fietsen ook e-bikes verkopen, heb je maar een beperkte keus. Door online te zoeken kun je kiezen uit talloze verschillende online fietsenwebsites.

Via het wereld wijde web kun je speed pedelecs kopen van merken als Riese & Muller, Stromer, Sparta en Gazelle. Al deze varianten op de e-bike zijn ideaal voor mensen die wat sneller willen gaan dan een elektrische fiets. Voor forenzen is deze manier van vervoer eigenlijk ideaal, want zo overbrug je een stuk gemakkelijker lange afstanden op de fiets. Let uiteraard wel goed op, want het kan zijn dat medeweggebruikers jouw hoge snelheid verkeerd inschatten. Ze horen je vaak ook niet aankomen. Een nadeel bij deze generatie snelle e bikes is dat de accu wel redelijk snel leeg gaat bij topsnelheid. Je kunt bij een snelle e bike kopen ook kijken naar een extra accu, zodat je direct verder kunt. Als je zo voordelig mogelijk een dergelijke e bike wilt kopen raden we je eerst aan om op zo’n e bike een proefritje te maken, zodat je zeker weet dat zo’n fiets iets voor je is. Zeker als je de topsnelheden wilt halen.

Nieuw versus tweedehands

Deze speed pedelecs zijn pas op de markt, dus de kans is niet groot dat je veel tweedehands exemplaren tegen zult komen. Een tweedehands exemplaar is ook niet echt aan te bevelen. Bij tweedehands e-bikes heb je namelijk te maken met een accu die mogelijk niet meer werkt of snel stuk gaat. Een accu heeft namelijk ook niet een eeuwige levensduur. Als je een e-bike koopt en deze is tweedehands , dan kun je dit het beste bij een bekend persoon doen. Anders kun je het beste een nieuwe kopen, zodat je zeker weet dat je een kwalitatieve e-bike krijgt geleverd. z

Regelgeving

Zoals reeds aangegeven is een high speed e-bike niet zo maar een elektrische fiets. Er zijn een aantal regels opgesteld. Als je niet aan deze regelgeving kunt voldoen, dan is het niet aan te raden om zo’n fiets aan te schaffen. Je dient tenminste 16 jaar oud te zijn en een bromfietscertificaat te hebben of een B-rijbewijs. Voorts dien je de high-speed e-bike WA te verzekeren. Hoewel deze ‘fiets’ de 45 kilometer per uur kan halen mag je er maximaal 25 kilometer per uur mee rijden. Je mag ook alleen op het fietspad rijden. Een helm hoef je overigens niet te dragen. Het kan zijn dat de regels na 1 januari 2017 omtrent deze e-bike veranderen, omdat deze variant op de elektrische fiets nog niet binnen de Nederlandse wetgeving past.

direct bestellen