de beste e bikeEr zijn ontzettend veel verschillende e bikes die u ondersteunen tijdens een heerlijke fietstocht of tijdens woon-werkverkeer. Wat is de beste e bike op de markt en waarom wordt hiervoor gekozen? In onze ogen heeft iedereen zijn eigen specifieke wensen en behoeften, daarom is er nooit één beste e bike. Wel os er in uw specifieke situatie een beste e bike aan te wijzen. In dit artikel zoomen we in op de beste e bike voor uw situatie door te kijken naar de verschillende aandrijvingen en hun rijeigenschappen, de actieradius en natuurlijk het doel waarvoor u de e bike zult gaan gebruiken.

Waar moet u op letten?

In eerste instantie is het belangrijk om te bekijken welk doel de e bike heeft. Wordt de e bike gebruikt voor heerlijke fietstochtjes op mooie dagen of voor woon-werkverkeer. Op dit punt komt u dus al voor de keuze te staan: gaat u voor een stadsfiets of een sportiever model?

Verschillende aandrijvingen

Naast verschillende modellen, verschilt ook de aandrijving van de verschillende e bikes per model. Bij de aanschaf van de beste e bike hebt u de keuze uit achterwielaandrijving, dat het meest natuurlijke gevoel meegeeft aan uw fietstocht, voorwielaandrijving, dat zorgt voor extra stabiliteit tijdens het fietsen of voor een middenmotor. De middenmotor zorgt dat de e bike een minder suf design heeft, veel vermogen levert en bovendien de hoogste actieradius heeft.

Actieradius

Natuurlijk weet u van tevoren niet hoever u zult gaan fietsen. Toch zult u hiervan een inschatting moeten maken om de beste e bike te kunnen kiezen. Wij geven u als tip om de maximale afstand voor één dag in te schatten en hier voor de zekerheid 25 kilometer bij op te tellen. Hierdoor zit u in de praktijk altijd goed en komt u nooit met een lege accu te staan. Houd wel in uw achterhoofd dat u rekening houdt met het gebied waarin u gaat fietsen. Een gebied met veel heuvels zorgt er natuurlijk voor dat de actieradius van uw e bike kleiner is!

Kies de beste e bike op de markt!

De beste e bike is er dus niet, wel een e bike die optimaal voldoet aan uw wensen en behoeften. Bepaal daarom allereerst het doel van de aanschaf van uw e bike en kies welke zithouding u wilt aanhouden. Op deze manier bent u al op de helft en zult u moeten bepalen welke aandrijving het meeste aansluit op uw doel om ten slotte de actieradius te bepalen die uw e bike zal moeten hebben. Voor we dit onderwerp vergeten, de beste e bike voor uw persoonlijke situatie moet er natuurlijk ook goed uitzien. Denk na over wat u het meeste aanspreekt en bestel de beste e bike voor uw situatie gewoon online!

direct bestellen