e-bikesHebt u steeds meer moeite om lange fietstochten vol te houden, dan bieden e-bikes ondersteuning op de moeilijke momenten. Hierdoor kunt u weer zorgeloos genieten van uw fietstochtjes en ontdekt u de mooiste plekjes in uw omgeving. E-bikes geven u tijdens het fietsen namelijk voortdurend ondersteuning bij het trappen, waardoor de kilometers razendsnel op de teller verschijnen. In dit artikel duiken we in op de wereld van e-bikes om uiteindelijk een keuze te kunnen maken uit de beste e-bikes op de markt. Liever direct een van de e-bikes uitzoeken, scroll dan meteen naar beneden!

E-bikes en normale fietsen: het verschil

Op het eerste gezicht zijn er weinig verschillen tussen e-bikes en normale fietsen. Kijkt u buiten het uiterlijk om naar de mogelijkheden en eigenschappen van de fiets, dan zijn de verschillen al snel merkbaar. Fietsen met een e-bike is aanzienlijk gemakkelijker door de toegevoegde trapondersteuning. Echter zijn e-bikes door de toegevoegde elektronica en de batterij zwaarder dan normale fietsen, waardoor het met een lege batterij meer energie kost om te fietsen. Kies daarom altijd voor een e-bike met een actieradius die overeenkomt met uw wensen en behoeften. Op deze manier kunt u altijd optimaal profiteren van de voordelen die een e-bike u biedt.

Drie soorten aandrijving

Bij e-bikes wordt een onderscheid gemaakt tussen drie verschillende aandrijvingen met elk specifieke rijeigenschappen. Hierbij hebt u de keuze uit een e-bike met achterwielaandrijving, voorwielaandrijving of aandrijving via een middenmotor. E-bikes met achterwielaandrijving hebben de meest natuurlijke rijeigenschappen omdat de aandrijving overeenkomt met de aandrijving van normale fietsen. Voorwielaandrijving geeft meer stabiliteit en is daarom ontzettend geliefd onder Nederlanders met een e-bike. De laatstgenoemde, een middenmotor is het meest geavanceerd van de drie. Hierbij vindt de aandrijving plaats in de trapas, waardoor deze motor vrijwel niet zichtbaar is. Dit is ook de reden dat veel sportieve fietsen worden uitgerust met een middenmotor.

Actieradius

De keuze voor de juiste actieradius is van levensbelang voor het plezier dat u met uw e-bike zult beleven. E-bikes met een te kleine actieradius gaan te kort mee, waardoor u tijdens uw fietstocht wordt geconfronteerd kunt worden met een lege accu. Voor de beste actieradius kunt u kiezen voor een aandrijving vanuit een middenmotor. De gemiddelde actieradius van e-bikes ligt tussen de 140 en 150 kilometer. Houd bij de keuze voor een specifieke e-bike ook rekening met de regio waarin u woont, in heuvelachtige gebieden kan de actieradius namelijk aanzienlijk korter zijn. Twijfel over de juiste actieradius? Kies altijd met de maximale afstand die u denkt op één dag te gaan fietsen en voeg hier voor de zekerheid 25 kilometer aan toe, waardoor u altijd met trapondersteuning thuis kunt komen.

E-bikes bestelt u gemakkelijk online!

Inmiddels bent u expert op het gebied van e-bikes en wordt het tijd om uw favoriete fiets met trapondersteuning uit te zoeken. Voor u het weet wordt uw e-bike geleverd en kunt u zonder moeite heerlijke fietstochten maken of natuurlijk zonder moeite op de fiets naar uw werk!

direct bestellen