Damesfiets e bike kopenDamesfietsen is niet echt een term die je nog vaak hoort, want er wordt tegenwoordig ook niet meer die onderscheid gemaakt. Vroeger was dit nogal een grote onderscheid, omdat de dames lange rokken droegen. Dit doen ze nu natuurlijk nog steeds maar dan gaan ze er niet mee fietsen.

Geschiedenis van de damesfietsen

Door de lange rokken dat de dames vroeger droegen, was het moeilijk voor hun om op een gewone fiets te fietsen. De gewone fietsen dat beter bekend staan als mannen fietsen hebben een hoge en horizontale bovenbuis. De bovenbuis is wat het frame van de fiets stevig maakt en ook wat het moeilijk maakte voor de dames om te fietsen. Voor de dames werd er dus een lagere bovenbuis geplaatst en deze liep niet langer horizontaal. Deze fiets werd dus de damesfiets genoemd. Door de jaren heen werd er dan ook het onderscheid gemaakt tussen de twee. De fietsen met een horizontale bovenbuis waren mannenfietsen en de fietsen met lagere bovenbuis waren de damesfietsen.

Tegenwoordig word het onderscheid niet echt meer gemaakt, omdat de dames vaak broeken dragen of moderne rokken. De moderne rokken zijn korter, waardoor het fietsen veel makkelijker gaat. Met de damesfietsen word wel nog steeds de fietsen met de lagere bovenbuisen bedoelt, alhoewel de meeste mensen nu daarop rijden, zelfs mannen.

Meest verkochte fietsen

De damesfietsen zijn tegenwoordig juist de meeste verkochte fietsen. Ze worden door zowel mannen als vrouwen gekocht en gebruikt. Het is tegenwoordig de traditionele fiets geworden en de meeste mensen vinden het fijner fietsen. Voor onder de ouderen is het heel populair. Dit komt doordat het opstappen en afstappen van de damesfietsen veel makkelijker is. Door de lagere bovenbuis kunnen ze er moeiteloos op en af stappen. Zelf de fietsen van de politie zijn damesfietsen, omdat ze de lage bovenbuis hebben. Stoer zijn ze dus zeker.

E-bike

Een moderne trend is de E-bike voor dames, maar wat is hierin het verschil met die van mannen? Je ziet het verschil niet gelijk, want de e-bike voor dames lijkt precies op die van de heren. Is het dan een slimme marketing strategie om meer fietsen te verkopen? Je zou haast denken van wel, maar dat is niet het geval. De anatomie van mannen en vrouwen is heel anders, dus hebben ze verschillende behoeftes.

Zo is de zadel van de e-bike voor dames heel anders. Die zijn namelijk wijder om meer comfort en ondersteuning aan te bieden. De frame van de fietsen is ook anders in elkaar gezet, wat je op het eerste gezicht niet ziet. De frame van de e-bike voor dames is namelijk er ook op gericht om dames meer comfort te geven, wanneer het door een elektrische motor word aangedreven.

De mannen zullen het verschil niet merken, maar de dames zullen het verschil van de damesfietsen zeker merken.

Aandrijving

De dames hebben bij de e-bike voor dames 3 keuzes. Ze kunnen namelijk kiezen voor een fiets met een voorwielmotor, achterwielmotor of een middenmotor.

Bij de voorwielmotor wordt de motor voorin bij het voorwiel geplaatst. De voorwiel is dan ook het wiel dat word aangedreven door de motor. Hierdoor krijgen de dames het gevoel dat ze woorden voort getrokken. Dit goot natuurlijk ook de balans van de fiets naar voren, omdat de motor het zwaarste onderdeel is. Het sturen is ook moeilijker, omdat er meer gewicht op het voorwiel zit.

Bij de achterwielmotor zit de motor achterin op het achterwiel van de e-bike voor dames. In dit geval wordt het achterwiel aangedreven en de dames krijgen dan het gevoel dat ze geduwd worden. De achterwielmotor zorgt ook voor een beter balans, omdat de dames zelf ook vlakbij het achterwiel op de zadel zitten. Bij het sturen geeft dit een beter controle en balans.

De meeste dames kiezen voor de e-bike voor dames met de middenmotor. Deze motor heeft de beste balans, omdat al het gewicht in het midden van de fiets zit. Hierbij worden de wielen niet aangedreven maar juist de pedalen. Zo voelt het fietsen veel natuurlijker aan en als de dames moe zijn kunnen ze gewoon hun voeten laten rusten en gaat het fiets zelf verder. Bij het sturen geeft dit ook een beter controle, omdat geen van de wielen onder druk staat door de motor.

Elke motor heeft natuurlijk een andere prijsklasse, waarvan de voorwielmotor de goedkoopste is.

direct bestellen